29.10.2011

Sosiaalinen media työelämässä (Tehtävä 2)

Artikkeli: Sosiaalinen media sekoittaa yritysviestinnän perinteiset roolit
Yritykset käyttävät sosiaalista mediaa liiketoimintansa edistämiseen. Yrityksien olisi syytä ohjeistaa, kuinka he toivovat työntekijöidensä toimivan yrityksensä nimissä ja miten heidän odotetaan käyttäytyvän.

Tutkimus: Some suomalaisessa työelamassä
Tutkittiin mihin sosiaalista mediaa käytetään suomalaisessa työelämässä ja miten siitä katsotaan olevan hyötyä.
Linkin takana on myös paljon esityksiä sosiaalisesta mediasta

Sovellukset:

Linkedin
Eräänlainen yritysmaailman "kuka kukin on". Yhteisö, johon käyttäjät tallentavat uratietonsa, jakavat toisilleen suosituksia ja verkostoutuvat. Käytetään esimerkiksi työpaikan ja -tekijöiden etsimiseen. 
 
- Loin profiilin Linkedin:iin . Nopealla pintaraapaisulla  ei kauhean syvälle päässyt. Oman tittelin perusteella sain haetua työpaikkoja, mutta lyhyellä katselulla en saanut siitä paljon irti. Näkisin, että sivustosta olisi enemmän apua työantajille, jotka hakevat erityisosaajia.


Facebook
Facebook on yhteisöllinen sovellus, joka tuo yhteen työpaikalta, koulusta ja vapaa-ajalta tutut kaverit.


- Oman kokemuksen perusteella Facebook on hyvä epävirallinen kanava ylläpitää suhteita yhteistyökumppaneihin. On tärkeää kuitenkin etteivät he koe sitä tungetteluna.




Nykyään on yrityksiä jotka tarjoavat yrityksille asiantuntemuspalveluita sosiaalisen median käytössä esim. Piilotettu aarre.

23.10.2011

"Sosiaalinen media luo pirullisen illuusion"

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1366667/sosiaalinen-media-luo-pirullisen-illuusion

Eu:ssa pohdittiin sosiaalisen median osuutta terrorismiin ja Norjan tapaukseen. Aiheesta todettiin, että sosiaalisia medioita on syytä seurata tarkasti.Uutisessa sivuttiin myös sosiaalisen median positiivisia puolia.

18.10.2011

Taustakuvan muutos

Kyllästyin valmiisiin taustakuviin ja halusin lisätä persoonallisuutta blogiin. Pitkän painimisen jälkeen sain lisättyä taustakuvan, joka on viime talven reissulta Koh Sametilta.

Taustakuvan vaihto blogiin

1. Valitse blogin ulkoasu näkymä
2. Valitse vasemmasta valikosta malli
3. Valitse mukauta
4. Valitse taustaväri
5. Valitse taustakuva
6. Valitse valikosta valmis kuva tai lataa kuva lähteestä



Voittaako Facebook?


Kysely

Vastaa kyselyyn kuka yleisistä käytössä olevista sosiaalisista medioista voittaa sodan käyttäjistä.

2.11.2011
Kyselyn perusteella selväksi voittajaksi on selviytynyt Facebook

Sosiaalinen media on vaaraksi

HIFK varoo sosiaalista mediaa

Urheilutoiminnassa tulee olla varovainen siinä missä yritystoiminnassakin. Tulee olla tarkka ettei paljasta vahingossa seuran/yrityksen salaisuuksia.

Google kalenterin ongelma

Onko kenelläkään tietoa miten toisen kalenterista saa kopioitua tapahtumia omaan sivutoimiseen kalenteriin. Ei siis pääkalenteriin.

Mieti hetki ennen kuin julkaiset mitään

Digijalanjälki -mitä jälkiä jätät nettiin

Nettiin julkaistavassa materiaalissa tulisi aina miettiä, että se on mahdollisesti väärän ihmisen käytettävissä. Ennen kuin julkaiset mitään materiaalia tulisi hetki miettiä, että mitä tämä aiheuttaisi, jos tieto olisi kaikkien nähtävillä. Ei ole järkevää julkaista mitään mikä kaataa maailmasi.

Huomenta

On aamu taas. Silmä tuntuu painavan. Kahvi onneksi toimi pienenä ensiapuna. Taas pieni vaativa kaveri herätteli yöllä =). Katsotaan taas mitä tänään opitaan.

17.10.2011

Ensimmäisen kurssipäivän jälkeen

En kyllä koskaan ole miettinyt, että pitäisin blogia. Olen aina miettiny, että blogin pitäminen on hieman harrastuksiinsa hurahtaneiden liikaa aikaa omaavien naisten humputuksia. Kyllä näin olen rehellisesti mielessäni miettinyt vaikka en korrektiuden nimissä ehkä sitä ääneen ole sanonut. Aika näyttää muuttuko mielipiteeni bloggaajista vai ei. Saattaa olla, että tiedon lisääntymisen myötä blogin eri käyttötarkoitukset avautuvat

Oppimistavoitteet

Tavoitteenani on kehittää taitojani sosiaalisen median käyttäjänä ja hyödyntää oppimiani taitoja työelämässä.

Ensisijaisesti valitsin kurssin, koska tavoitteenani on valmistua 16.12.2011 ja minulta puuttui 6ov suuntautumisopintoja.