29.10.2011

Sosiaalinen media työelämässä (Tehtävä 2)

Artikkeli: Sosiaalinen media sekoittaa yritysviestinnän perinteiset roolit
Yritykset käyttävät sosiaalista mediaa liiketoimintansa edistämiseen. Yrityksien olisi syytä ohjeistaa, kuinka he toivovat työntekijöidensä toimivan yrityksensä nimissä ja miten heidän odotetaan käyttäytyvän.

Tutkimus: Some suomalaisessa työelamassä
Tutkittiin mihin sosiaalista mediaa käytetään suomalaisessa työelämässä ja miten siitä katsotaan olevan hyötyä.
Linkin takana on myös paljon esityksiä sosiaalisesta mediasta

Sovellukset:

Linkedin
Eräänlainen yritysmaailman "kuka kukin on". Yhteisö, johon käyttäjät tallentavat uratietonsa, jakavat toisilleen suosituksia ja verkostoutuvat. Käytetään esimerkiksi työpaikan ja -tekijöiden etsimiseen. 
 
- Loin profiilin Linkedin:iin . Nopealla pintaraapaisulla  ei kauhean syvälle päässyt. Oman tittelin perusteella sain haetua työpaikkoja, mutta lyhyellä katselulla en saanut siitä paljon irti. Näkisin, että sivustosta olisi enemmän apua työantajille, jotka hakevat erityisosaajia.


Facebook
Facebook on yhteisöllinen sovellus, joka tuo yhteen työpaikalta, koulusta ja vapaa-ajalta tutut kaverit.


- Oman kokemuksen perusteella Facebook on hyvä epävirallinen kanava ylläpitää suhteita yhteistyökumppaneihin. On tärkeää kuitenkin etteivät he koe sitä tungetteluna.




Nykyään on yrityksiä jotka tarjoavat yrityksille asiantuntemuspalveluita sosiaalisen median käytössä esim. Piilotettu aarre.

2 kommenttia:

  1. Muutama muukin on blogissaan tarkastellut LinkedIniä. Niistä saatat saada uusia näkökulmia, sillä esittelysi on aika ytimekäs.

    LinkedIn ja Facebook ovat kovin erityyppisiä, mutta olen kyllä törmännyt Facebookissa ihan vakavasti otattavaan viralliseenkin yritysviestintään.

    VastaaPoista
  2. Pitää käydä tutustumassa tarkemmin LinkedInistä tehtyihin muihin kirjoituksiin... siitä oli hieman vaikea saada kiinni ilman varsinaista käyttöä ja yhteyksien luomista.

    Facebookin määritelmä oli pitkältikin lainattu heidän omasta määritelmästänsä siksi moinen. Yritysviestintää voidaan tehdä myös Facebookissa. Juuri talvilomalla opastin anoppia tekemään yritykselleen omat Facebook sivustot.

    VastaaPoista