23.10.2011

"Sosiaalinen media luo pirullisen illuusion"

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1366667/sosiaalinen-media-luo-pirullisen-illuusion

Eu:ssa pohdittiin sosiaalisen median osuutta terrorismiin ja Norjan tapaukseen. Aiheesta todettiin, että sosiaalisia medioita on syytä seurata tarkasti.Uutisessa sivuttiin myös sosiaalisen median positiivisia puolia.

4 kommenttia:

  1. Eiköhän sieltä tule joku laki, joka pistää kaikki heti syylliseksi, jos vaikka vähänkin on väärä mielipide. Sitten vaan isot sakot tai vankilaan. Toinen vaihtoehto olisi toki blokata kaikki pahat mediat.. :)

    VastaaPoista
  2. Sosiaalinen media antaa kaikille mahdollisuuden kertoa mielipiteensä ja saada sen julkiseksi sekunneissa maailmanlaajuisesti. Ainakin silloin kun on pääsy nettiin. Pahoja medioita blokataan yleisesti. Syrjäytymisen ehkäiseminen on tärkeätä. Mutta mistä syrjäytyminen. Entä onko virtuaalimaailmalla ja reaalimaailmalla loppujen lopuksi suurta eroa?

    VastaaPoista
  3. Olen miettinyt syrjäytymistä ihan yhteiskunnalliselta kannalta. Juttelin veljenpoikani kanssa ja hän sanoi, että heillä kaikki tiedotus koulussa (yläasteella)tapahtuu netin kautta. Toki meillä myös koulussa kaikki tiedotus tapahtuu netissä, mutta onko nyt siis oletusarvoisesti kaikissa kodeissa oltava tietokone? On olemassa kuitenkin koteja, joissa eivät rahat välttämättä meinaa riittää edes ruokaan ja vaatteisiin.

    VastaaPoista
  4. Ymmärrän Elise mitä tarkoitat. Toisaalta tänä päivänä jokaisella on mahdollisuus käydä verkossa Esimerkiksi kirjastossa. Nykyisessä tietoyhteiskunnassa vain ollaan totuttu, että viestit saadaan nopeasti ja, että niihin voidaan myös vastata nopealla aikavälillä. On siis ensiarvoisen tärkeää, että yhteiskunta tukee mm.kirjastotoimintaa sosiaalisen tasa-arvon nimissä.

    VastaaPoista